Google wprowadza kolejne zmiany

966
0

Nowy regulamin dla osób posiadających indywidualne konta w Google wejdzie w życie 1 czerwca 2021 r.

W tym samym czasie, co zmiany dotyczące limitu bezpłatnej przestrzeni w chmurze Google. Amerykański gigant od połowy przyszłego roku będzie mógł usunąć konta:

– nieaktywnych użytkowników,

– osób, które przekroczą limit w chmurze.

Na podstawie regulaminu, profile użytkowników, którzy byli nieaktywni przez 2 lata m.in. na poczcie Gmail, w plikach na Dysku lub Zdjęciach mogą zostać usunięte.

Nowe zasady będą dotyczyć również osób, które przekroczą limit miejsca.

Od 1 czerwca 2021 r. Google limituje dotychczas bezpłatną usługę. Użytkownicy będą mogli korzystać maksymalnie z 15 GB darmowej przestrzeni na zdjęcia, pliki, filmy oraz wiadomości na poczcie Gmail.

Do tej pory osoby posiadające konto Google mogły przechowywać zdjęcia oraz filmy bez ograniczeń w chmurze. Po 24 miesiącach nieaktywności lub przekroczeniu limitu Google będzie usuwał konta, po wcześniejszym skontaktowaniu się z użytkownikiem. Zmiany od 2021 r. dotyczyć będą poczty Gmail, Dysku, Zdjęć, Arkuszy, Formularzy, Prezentacji, Rysunków oraz Jamboard.

Zostaw komentarz

Please enter your comment!
Please enter your name here